Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2008 23:49 - Извиненията на Италия и парцала със звездичките
Автор: ivaniyi Категория: Спорт   
Прочетен: 563 Коментари: 0 Гласове:
0



imageПосланикът на Италия у нас осъди хулиганския акт с подпалването на българското знаме от италиански футболни фенове.

"Стефано Бенацо, заедно с италианските граждани, живеещи у нас, осъждат действията от 11 октомври т.г. по време на футболния мач България - Италия, когато италиански фенове запалиха българското знаме", се посочва в съобщение от посолството на Италия в София.

"Подобни жестове не накърняват блестящите отношения между България и Италия и между техните граждани", твърди посланикът.

Dnes.bg припомня, че МВР задържа тримата италиански тифози, дръзнали да запалят националния ни флаг.

Часове преди срещата България и Италия родни и италиански фенове се сбихапред Софийския университет.

http://www.dnes.bg/article.php?id=58959

                             Наскоро имах идея да запаля един парцал - този на Европейския съюз, на новият СССР в Европейски вариант, на съюзът на евробюрократите, на еврокапиталите, на евромошенниците, на еврокризата, на евростандартите и еврозаблудите. И ще го запаля, този парцал, защото това не е знаме, това е позор на обезличаването, за заблудата, на своеволието, на грабежа, на унищожението, на еврогибелта, на края на нациите, на господството на корпоративния капитал над националния, на хегемонията на античовешкото.

                             И се чудим днес, че футболни хулигани дошли от Италия, са си позволили да накърнят Конституцията на България, чудим се че полицаите ни, защитили тях, а не нас, чудим се че изобщо тези изроди са излезли живи от стадиона. Извинения! От Италия! Когато Капитан Петко войвода помагаше за италианската свобода, той воюваше и за свободата на своя народ. Но е ясно, че така както се обезродяват програмирано Българите, по същия долен, мерзък и груб начин се постъпва и с Италианците.

                            Националист е не онзи, който мрази Европейските нации, а онзи който съумее да уважи, за да могат другите да уважат него и ценностите, които изповядва.

                           Затова: ГНУСНИЯТ ПАРЦАЛ СЪС ЗВЕЗДИЧКИТЕ Е ПО-ЛОШ ОТ ВСИЧКО НА СВЕТА, А НАЙ-ЛОШО Е ТОВА, КОЕТО ОЛИЦЕТВОРЯВА.

Коментар:Иван Иванов 



Тагове:   Италия,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivaniyi
Категория: Политика
Прочетен: 155756
Постинги: 134
Коментари: 117
Гласове: 523
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930