Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2008 15:37 - Мнение на Движение Гвардия относно правителствените промени
Автор: ivaniyi Категория: Политика   
Прочетен: 591 Коментари: 0 Гласове:
0



 
"Промените в правителството са повърхностни, закъснели и неискрени" - заключи Политическият съвет на ГВАРДИЯ
Расате: "Опозицията иска само да дойде на власт, ние искаме да променим България"

Във връзка с направените в кабинета промени, политическият съвет на движение ГВАРДИЯ счита, че промените са повърхностни и неискрени. Повърхностни, защото не обхващат всички проблемни министерства и целят единствено да заблудят и успокоят общественото мнение. Неискрени, защото са повлияни не от вътрешното убеждение на министър-председателя, че са необходими, а защото са следствие от медийния натиск, който упражняваше опозицията и най-вече от критиките отправени от Европейския съюз.

Прави впечатление, че освен козметичната промяна в имената на две от най-скандалните министерства и подмяната на няколко партийни функционера, правителството няма кой знае каква визия за решаването на кадровите проблеми. Повече от ясно е, че проблемът не е в имената на министерствата, а в онези които са в тях и които ги управляват. Назначаването на Меглена Плугчиева за вицепремиер и министър без портфейл по усвояването на европейските фондове е напълно ненужно, и служи единствено за баламосване и успокоение на европейските комисари с надеждата, че парите по САПАРД, фонд "Републиканска пътна инфраструктура", и т. н. отново ще потекът.

Новоназначените министри не се различават по нищо от своите предшественици, които бяха професионални партийни негодници, участващи като акционери и съсобственици в безброй фирми и предприятия.

Ние сме твърдо убедени, че подмяната на един или друг лъжец, който защитава лични и тясно партийни интереси не е решение на проблема. За разлика от т. нар. днес опозиция от бивши управляващи, движение ГВАРДИЯ счита, че за излизане от все по-задълбочаващата се икономическа и политическа криза в България не е достатъчно да бъдат подменени някои хора или дори цяло правителство на предсрочни или редовни избори. От 18 години България върви по погрешен път прегръщайки преходни ценности и се дава възможност за изява на корумпирани и посредствени хора, в следствие на което днес сме свидетели на пълен държавен разпад на всички нива, във всички сектори от обществено-политическия живот.

Огромна част от Българските избиратели искат радикална промяна във всички сфери, която да изправи страната ни отново на крака и да подобри техният живот. Извода е един - необходима е радикална промяна на политическата система, а не само козметичен ремонт. Ето защо ние се обявяваме за цялостна смяна на стария политически елит, което е единствената възможност в България нещо да се промени.

Искането на опозицията за предсрочни избори за нас не е алтернатива и е чист популизъм, и няма да помогне с нищо на България, тъй като то е продиктувано единствено от желанието на провалили се вече веднъж политици отново да дойдат на власт. 

25,04,2008 г.



Тагове:   Движение,   Относно,   мнение,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivaniyi
Категория: Политика
Прочетен: 154959
Постинги: 134
Коментари: 117
Гласове: 523
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031