Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2009 10:51 - Скандал!
Автор: ivaniyi Категория: Новини   
Прочетен: 506 Коментари: 0 Гласове:
0



  imageСкандал! Шумен скандал в АГ болнища "Шейново" Изчезнали списъците и заповедите за настаняване на изоставени деца в приюти!
              Да, голямо нарушение, углавно престъпление, но да си помислим, като се абстрахираме от възможното облагодетелстване на служители от болницата, помогнали на заповедите и списъците да изчезнат, дали "всеко зло не е за добро".
              Трудността да осиновиш дете в България е доведена до законова невъзможност и бюрократична, тясна и трънлива пътека от юристи, социални работници, дребни законови спънки... Сега да предположим, че семейство "Х" няма дете, от години се мъчи с инвитро, което е скъпо и не се получава нищо в крайна сметка. А желанието да имаш дете, своя рожба е толково силно! Та нали основната ни земна функция е да се продължи рода, да отгледаш и възпиташ дете. Но как да стане, като чиновничката те мъчи, имаш доходи, но работодателя те осигурява на минималната заплата, а и да не забравя - по случайност семейство "Х" живее в гарсониера. Шансът да осинови дете е сведен до нула, но....животът иска своето! И така бащата решава да припознае дете директно от болницата, като преди това е намерил родилка, която е сигурна в желанието си да изостави детето. От болницата, правят тази "услуга" срещу заплащане и щастливите родители си вземат детето. Тази схема явно е работила и работи. Верно, заобикаля се законът, верно персоналът на болницата взема нерегламентирани доходи, но...има едно дете, което вече ще е щастливо, което няма да е сираче!
               Как да завърша? Не знам, но когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна! Въпреки чиновниците, въпреки корупционните практики, въпреки тежките дни, животът трябва да продължи...., а живота го продължават нашите наследници, нали?

Иван Иванов



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivaniyi
Категория: Политика
Прочетен: 155882
Постинги: 134
Коментари: 117
Гласове: 523
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930